Відповідальним за безпеку терористів ДНР став "придністровський Берія" - ЗМІ

Неділя, 13 липня 2014, 12:33

Віктор Антюфєєв, призначений терористами "віце-прем'єром з безпеки" в ДНР, - "придністровський Берія", екс-міністр держбезпеки Придністровської Молдавської Республіки.

Про це пише журналіст Віталій Портніков у матеріалі на Крим.Реаліі.

"Поява Антюфєєва в Донецьку - ініціатива вищого керівництва російських спецслужб. Шпані з "ДНР" просто потрібен серйозний куратор, який точно розуміє, як знищувати "ворожу агентуру" і боротися з інакомисленням - Придністров'я Антюфєєв зачистив зразково і жорстоко", - зазначає видання.

Згідно з повідомленням, кар'єра Антюфеева почалася в останній період існування СРСР: "тоді високопоставлений міліцейський начальник фактично курирував нелегальну діяльність Ризького ОМОНу (ЗМОП), який боровся з легітимною владою Латвії і з процесом відновлення незалежності країни".

Після серпня 1991 року проти Антюфєєва порушили кримінальну справу і він втік до Тюмені. У Росії він працював над закріпленням корупційно-авторитарного режиму президента ПМР Ігоря Смирнова у відторгнутих від Молдови районах Придністров'я.

"Антюфєєв приїжджає у Тираспіль і незабаром під вигаданим прізвищем стає міністром держбезпеки ПМР. МДБ Придністров'я - не просто радянський Комітет держбезпеки, що знищує ворогів режиму і вичавлює з регіону все молдавське. Це ще й "дах", що допомагає перетворенню Придністров'я в корупційну "чорну діру", Мекку для контрабандистів і злочинців", - наголошується в повідомленні.

"Поряд з президентом Ігорем Смирновим він стає найбільш одіозним представником режиму провінційних контрабандистів. І жорстоким. Його ненавидять не тільки в Кишиневі, а й у самому Тирасполі, називають "придністровським Берією", - пише Крим.Реаліі.

Після краху режиму Смирнова Антюфеев знову біжить до Росії, в Тирасполі проти нього порушено другу кримінальну справу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News