МЗС: Українські військові ніколи не обстрілювали сусідню державу

Неділя, 13 липня 2014, 19:10

За даними сил антитерористичної операції, українські військовослужбовці не вели вогню в місцевості, про яку йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства РФ.

Про це йдеться у відповіді МЗС України яку розміщено на офіційному сайті відомства.

"Українські військовослужбовці ніколи не обстрілювали, не обстрілюють і не обстрілюватимуть території сусідньої держави та житлових кварталів", - наголосили у МЗС.

У Міністерстві відзначили, що очікують від російських властей об’єктивності та неупередженості у своїх оцінках щодо причин трагічного інциденту у м.Донецьк Ростовської області та готові до співпраці в його розслідуванні.

"Хотіли б, щоб МЗС Росії врешті помітило і також висловило жаль з приводу вбивств терористичними озброєними формуваннями українських військовослужбовців та мирних жителів у східних областях України, засудило злочинні дії терористів, змусило їх припинити насильство", - відзначили у відомстві.

У МЗС наполягають, що російська сторона повинна зосередити увагу на виконанні взятих зобов’язань з деескалації ситуації в східних областях України, передусім, забезпечити належний прикордонний контроль для унеможливлення проникнення в Україну з території РФ бойовиків, озброєння, військової техніки.

"У цьому контексті висловлюємо протест у зв’язку із спробами вторгнення з території РФ воєнної техніки і найманців у районі українського населеного пункту Ізварино, що мали місце в ніч на 13 липня", - зазначили у міністерстві.

Українські дипломати закликали російську сторону припинити провокації, вплинути на терористичні збройні формування для зупинення насильства, від якого страждають також громадяни РФ, провести ретельне розслідування численних випадків порушення з території Росії українсько-російського кордону та притягнути винних до відповідальності. 

Як відомо, російська сторона розглядає інцидент у Донецьку (РФ), в результаті якого загинув місцевий житель, як "черговий агресивний акт української сторони" щодо суверенної російській території і громадян Російської Федерації.

3 липня у Донецьку (РФ, Ростовська область) в результаті попадання міни у двір приватного будинку на вул. Балтійській загинув місцевий житель.

Слідче управління Слідчого комітету РФ по Південному федеральному округу порушило кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого п.п. "А", "е", "ж" ч.2 ст. 105 КК РФ ("вбивство, скоєне загальнонебезпечним способом, групою осіб").

Разом з тим в ніч на 12 липня з району с.Куйбишеве (Ростовська область, Російська Федерація) відбувся мінометний обстріл пункту пропуску "Маринівка". Крім того, протягом 11 липня було зафіксовано декілька випадків порушення повітряного простору України безпілотними літальними апаратами, які залітали з боку Росії. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування