У Донецьку й області загинули понад 10 мирних жителів, є поранені

Понеділок, 14 липня 2014, 17:49

У Донецьку під час обстрілу приватного сектору Петровського району загинули 9 людей.

І в Горлівці (селище Гольмівський) біля штабу т.зв. "ДНР" у результаті вибуху снаряда одна людина загинула, ще декілька отримали поранення, повідомляє сайт управління інформаційної політики та з питань преси Донецької облдержадміністрації.

Суспільно-політична ситуація в області залишається напруженою станом на 14 липня.

Так, і в Мар’їнському районі бойовики обстріляли райцентр. Серйозні ушкодження завдано комбікормовому та молочному заводу, колишньому шинному заводу, станції фільтрації. Місто частково зруйноване, є поранені й загиблі серед мирного населення. Люди залишають місто. Фіксуються факти мародерства.

Тривають обстріли Красногоровки. У місті ушкоджено приватні будинки, загальноосвітня школа, зупинено роботу вогнетривкого заводу.

У Донецьку в результаті обстрілу бойовиками мікрорайону Трудівське ушкоджено ТП 35 "Трудівська".

Загострюється ситуація в населених пунктах, розташованих поблизу Донецька. Жителі евакуюються. Спостерігається збільшення кількості блокпостів "ДНР".

У Ясиноватському районі під час бойових дій на околицях Донецька 2 снаряда потрапили в с. Опитне Спартаківської сільради. Вибито вікна декількох будівель, Будинку культури й загальноосвітньої школи.

У Дзержинську в ході масованих обстрілів були ушкоджені лінії електропередач, порушено газопостачання, шахти міста працюють у режимі водовідливу. Люди залишають місто. Поки комунікації підключені до резервних джерел живлення.

В Амвросієвському районі (с. Камишеваха) бойовики обстріляли колону військових і відділ прикордонної служби "Амвросієвка". Потерпілих немає.

У результаті проведення бойових дій виникають пожежі на полях. За минулу добу в Молчаново вогнем знищено значні посіви пшениці.

У Шахтарському районі не припиняються збройні зіткнення на Саур-Могилі. Була спроба підірвати міст біля села Петровського. Поки він залишається у відносно робочому стані: рух іде однією смугою.

На території, де припинилися бойові дії, проводиться системна робота з відбудови життєдіяльності населених пунктів.

У Слов'янську, за повідомленням міськради, близько 70% споживачів електроенергії підключені до мережі, відновлено подача води в Червоний Молочар і Черевковку. Відновлено пасажирські перевезення у віддалених селищах Цілинному й Соболевці. Жителі міста продовжують розбирати завали й блокпости. Тим, кому потрібно, надають гуманітарну допомогу.

В Артемівському і Слов'янському районах налагоджують системи життєзабезпечення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News