Сестру льотчиці Наді також могли затримати – правозахисники

Понеділок, 14 липня 2014, 21:30

Сестра української льотчиці Надії Савченко Віра скасувала свою поїздку до Російської Федерації через загрозу можливого затримання.

Як стверджує консул України в Російській Федерації Геннадій Брескаленко, слідчий у справі Савченко Дмитро Маньшин повідомив йому про свій намір допитати Віру.

Прогнозуючи можливе затримання і тиск на сестру, сторона захисту рекомендувала Вірі утриматися від поїздки, повідомили у Фонді "Відкритий Діалог".

"Тиск на Віру Савченко - це лише перший етап у кампанії з нейтралізації захисту Надії, яку розпочала РФ", - прокоментував представник Фонду Андрій Вальчишин.

"Найближчим часом ми очікуємо спроби дискредитації і тиску не лише щодо близьких Надії, але також на адресу адвокатів, зокрема Марка Фейгіна, нашого Фонду та інших правозахисників", - додав він.

"За нашими даними, кампанію з дискредитації захисту Надії Савченко курирує радник Путіна Владислава Сурков, якого вважають організатором антиукраїнської кампанії в російських ЗМІ в цілому і з висвітлення бойових дій на Сході України зокрема", - повідомив Вальчишин.

Як відомо, терористи взяли Савченко у полон на Сході України. Пізніше з'ясувалося, що вона знаходиться у слідчому ізоляторі в російському Воронежі.

Суд Новоусманського району Росії заарештував її на два місяці — до 9 вересня.

Російський адвокат Марк Фейгін захищатиме в суді Савченко. Разом із ним в процесі братимуть участь адвокати Микола Полозов та Ілля Новіков.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування