В Міноборони та Нацгвардії спростовують причетність до обстрілу Донецька

Понеділок, 14 липня 2014, 22:47

В оборонному відомстві України категорично спростовують інформацію про нібито завдання артилерійських ударів по території Росії, зокрема, по місту Донецьк Ростовської області.

"Те, що ми нібито завдали удару по російському місту Донецьк - абсолютно надумано. По території сусідньої держави ніколи Збройні сили України) не завдавали жодних ударів", - заявив т. в. о. начальника управління із роботи з особовим складом Збройних сил України Олександр Розмазнін в ефірі "5 каналу".

Відповідаючи на запитання про те, чи можна це розцінювати як симптом підготовки вторгнення з боку РФ, Розманін сказав: "Це симптом того, що вони давали неправдиву інформацію, так і продовжують давати неправдиву інформацію".

Водночас він повідомив: "Те, що на наших кордонах триває нарощування батальйонів технічних груп сусідньої держави - це де-факто, і це та інформація, яку ми отримуємо з усіх джерел, що надходить до Міністерства оборони України.

Також Розмазнін повідомив, що є інформація про пересування штурмових, розвідувальних, спецпідрозділів у напрямку до кордону України.

Про непричетність до обстрілу міста Донецьк Ростовської області заявили і в Національній гвардії України. У Нацгвардії також наголосили, що не мають такого озброєння, яке могло б завдати ураження відповідного характеру.

Як відомо, у Донецьку (РФ, Ростовська область) вранці 13 липня в результаті потрапляння міни у двір приватного будинку на вул. Балтійській загинув місцевий житель.

Слідче управління Слідчого комітету РФ по Південному федеральному округу порушило кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого п.п. "А", "е", "ж" ч.2 ст. 105 КК РФ ("вбивство, скоєне загальнонебезпечним способом, групою осіб").

В МЗС РФ заявили, що розглядають інцидент у Донецьку (РФ), в результаті якого загинув місцевий житель, як "агресивний акт української сторони щодо суверенної російській території і громадян РФ".

"Зазначений інцидент свідчить про вкрай небезпечну ескалацію напруженості в районі російсько-українського кордону і може мати незворотні наслідки, відповідальність за які ляже на українську сторону", - заявили в МЗС РФ.

Віце-спікер Ради Федерацій РФ Євген Бушмін вважає, що  найбільш ефективним способом припинити "обстріли з боку України" є застосування високоточної зброї у відповідь

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування