Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС вимагає звільнити Надію Савченко

Четвер, 17 липня 2014, 13:15

Європейський Союз стурбований арештом української льотчиці Надії Савченко, Європарламент закликає Росію звільнити її.

Про це сказано у відповідній резолюції Європарламенту та заяві представника Європейської служби зовнішньополітичної діяльності, передають Українські новини.

"Ми стурбовані переміщенням на територію Російської Федерації й подальшим тюремним ув'язненням українського військового льотчика Надії Савченко - після її викрадення бойовиками в східній Україні", - сказано в заяві Європейської служби.

ЄС зазначає, що ця подія ставить під питання те, наскільки Росія дотримується своїх міжнародних зобов'язань.

"Ми закликаємо Російську Федерацію дотримуватись своїх зобов'язань як держави-члена Ради Європи й учасника Європейської конвенції з прав людини", - підкреслюється в заяві.

Крім того Європарламент ухвалив резолюцію, в якій закликає Росію звільнити українського офіцера Надію Савченко.

"Європарламент висловлює співчуття із приводу незаконного тримання під вартою штурмана Військово-повітряних сил України Надії Савченко в Росії й вимагає негайного її звільнення, а також звільнення всіх заручників, яких тримають в Україні або Росії", - сказано в резолюції.

Разом з тим європейські депутати висловлюють глибоке занепокоєння із приводу погіршення ситуації з дотриманням прав людини, а також гуманітарної ситуації на сході України та в Кримі через діяльність сепаратистів і бойовиків.

У резолюції зазначається, що бойовики причетні до катувань, убивств, зникнення журналістів і активістів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...