Меркель вважає розширення санкцій проти Росії передчасним

П'ятниця, 18 липня 2014, 14:51

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що вводити дополнітельнин санкції проти РФ у зв'язку з катастрофою Боїнга-777 поки що зарано.

Про це вона сказала у п'ятницю на прес-конференції в Берліні, передає Інтерфакс-Україна.

Вона закликала в п'ятницю спочатку визначити причини аварії пасажирського літака на сході України і тільки потім визначати, чи є підстави для введення додаткових санкцій проти Росії.

"Що стосується санкцій, я хотіла б нагадати, що з моменту трагедії не минуло навіть діб. Зараз нам потрібно почати незалежне розслідування. Тому не варто намагатися робити висновки (про те, хто винен у трагедії - ред.) До тих пір, поки у нас не буде доступу до уламків літака ", - сказала Меркель.

Нагадаємо, Меркель вважається головним лобістом інтересів Росії в ЄС.

У п'ятницю в 17:00 за київським часом відбудеться екстрене засідання РБ ООН.

Як відомо, 17 липня в Донецькій області зазнав краху пасажирський літак авіакомпанії Malaysia Airlines "Боїнг-777". За даними авіакомпанії, на борту літака знаходилося 298 осіб: 15 членів екіпажу і 283 пасажири.

Серед них: 154 нідерландці, 43 малазійці (враховуючи 15 членів екіпажу і 2 немовлят), 27 австралійців, 12 індонезійців (враховуючи 1 немовля), 9 британців, 4 німця, 5 бельгійців, 3 філіппінців, 1 канадієць, щодо решти пасажирів дані ще уточнюються.

За даними українських силовиків, літак збили з установки "Бук" терористи, яких забезпечує зброєю Росія.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування