На місці падіння "Боїнга" знайшли 182 тіла. Бойовики стежать за рятувальниками

П'ятниця, 18 липня 2014, 17:30

На місці падіння "Боїнга-777" знайдено тіла 182 загиблих.

Про це повідомляється на тимчасовому сайті Донецької облдержадміністрації.

За повідомленням радника губернатора Костянтина Батозського, донецькі підрозділи Держслужби України з надзвичайних ситуацій працюють на місці катастрофи малазійського лайнера з четверга.

За його словами, представники терористичної організації "ДНР" нині не перешкоджають їм, але стежать за їхньою роботою зі зброєю в руках.

"Донецькі підрозділи ДСНС там працюють відучора. Були проблеми з представниками "ДНР", які 1,5 години не допускали українських фахівців на місце катастрофи. Там в цей час працювали російські телеканали і тільки після того, як вони пішли, нам дозволили працювати", - сказав Батозський на брифінгу в п'ятницю в Києві в телефонному режимі з Донецька.

За його словами, в п'ятницю вдалося вивести на місце катастрофи 30 міліціонерів, які займаються охороною порядку, перешкоджають несанкціонованому проникненню і мародерству, також там знаходяться близько 20 мисливців-добровольців, які допомагають у виявленні тіл.

Крім того, працюють співробітники прокуратури міста Торез, які здійснюють слідчі дії.

Батозський також розповів, що "ДНРівці" виставили три пости, вони пересуваються за українськими фахівцями зі зброєю, не перешкоджаючи їхній роботі.

Водночас сам губернатор Сергій Тарута заявляє, що бойовики перешкоджають проведенню гласного міжнародного розслідування катастрофи літака, заважають роботі українських фахівців на місці трагедії, оголосили про бажання вивезти чорні скриньки і тіла жертв в Росію.

17 липня літак "Боінг-777" Малайзійських авіаліній рейсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), на борту якого було 298 пасажирів, із яких 15 членів екіпажу, був збитий і зазнав катастрофи на сході України.

За даними українських силовиків, його збили з установки "Бук" терористи, яких забезпечує зброєю Росія. Керівництво РФ же поклало на Україну відповідальність за катастрофу.

Українська правда, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News