Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У РФ затримали українського журналіста через Надію Савченко

Субота, 19 липня 2014, 10:31

У Воронежі співробітники російського імміграційного контролю УФМС затримали журналіста програми "Спецкор" Євгена Агаркова, передає ТСН.

За інформацією, він висвітлював справу українського офіцера Надії Савченко, яка перебуває в місцевому СІЗО.

Українця затримали в готелі, в якому він проживав. Агаркова звинуватили в незаконній журналістській діяльності.

У п'ятницю відбулося засідання адміністративного суду.

Згідно з його рішенням, журналіста оштрафували на 2000 рублів і відправили в міграційний ізолятор в село Єлизаветівка - за 160 км від Воронежа.

У зв'язку із затриманням журналіста український консул звернувся до МЗС Росії з проханням під особисту відповідальність відпустити Агаркова, щоб він повернувся додому, але в МЗС Росії відмовили.

Як відомо, Савченко після 30 днів боїв у складі добровольчого батальйону "Айдар" потрапила в полон до бойовиків під містом Щастя (Луганська область) 18 червня. 23 червня Міноборони пообіцяли звільнити Савченко "найближчими днями".

8 липня вона опинилася в Росії у воронезькому СІЗО.

У Слідчому комітеті РФ заявляють, що Савченко перетнула кордон з Росією без документів під виглядом біженки і була затримана в одному з населених пунктів для встановлення особи, після чого з'ясувалося, що вона є підозрюваною російськими органами у справі про вбивство російських журналістів ВГТРК Ігоря Корнелюка і Антона Волошина під Луганськом.

9 липня їй було офіційно пред'явлено звинувачення в пособництві у вбивстві.

Обласний суд залишив її під вартою до 30 серпня.

Європейський суд з прав людини 15 липня почав провадження усправі української льотчиці Надії Савченко проти Росії, надавши справі статус пріоритетної.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування