Сенатор США: У катастрофі "Боїнга-777" винен особисто Путін

Субота, 19 липня 2014, 13:40

Відповідальність за збитий лайнер Малайзійських авіаліній, який зазнав авіакатастрофи 17 липня - на президенті РФ Володимирі Путіні, який підтримує сепаратистів на сході України.

Про таке в ефірі телеканалу NBC заявив американський сенатор Джон МакКейн, повідомляє 5 канал.

Політик закликав в жодному разі не повторювати перезавантажень відносин із Москвою та запропонував Вашингтону план щодо роботи з Кремлем.

По-перше, на думку МакКейна, треба засудити особисто Путіна за трагедію, адже сепаратистів озброює керована ним Росія.

По-друге, каже політик, необхідно запровадити найжорсткіші санкції стосовно Москви і заохотити Європу вчинити так само.

По-третє, НАТО має перебазуватися для кращого захисту Балтії та союзників блоку на кордоні з Росією.

І, насамкінець, США варто почати постачання зброї українському уряду для кращої боротьби проти проросійських терористів.

"Ми відмовилися надати українцям зброю для власного захисту, водночас Володимир Путін постачає проросійським сепаратистам і росіянам, що одне і те ж, безліч зброї. Тому ті і здатні утримувати територію. Гадаю, буде боягузством з нашого боку не надати українцям зброї, якої вони потребують для захисту від вторгнення на їхню територію", – переконує Джон МакКейн.

Як відомо, 17 липня в Донецькій області зазнав краху пасажирський літак авіакомпанії Malaysia Airlines "Боїнг-777". За даними авіакомпанії, на борту літака знаходилося 298 осіб: 15 членів екіпажу і 283 пасажири.

На борту авіалайнера перебували 192 громадянина Нідерландів (один з них мав подвійне громадянство Нідерланди/США), 44 малайзійці (включаючи 15 членів екіпажу і двох немовлят), 27 австралійців, 12 індонезійців (серед них одне немовля), 10 британців (один із них мав подвійне громадянство Велика Британія/ПАР), чотири німці, чотири бельгійці, три філіппінці, один канадець і один громадянин Нової Зеландії.

За даними українських силовиків, літак збили з установки "Бук" терористи, яких забезпечує зброєю Росія.

Розвідка США дійшла висновку, що Boeing 777 "Малазійських авіаліній", швидше за все, збили проросійські сепаратисти

Президент США Барак Обама заявив, що уряд США володіє інформацією, що "Боїнг-777" "Малазійських авіаліній" був збитий ракетою, випущеною з території, яку контролюють проросійські сеператисти.

Натомість Росія звинуватила адміністрацію США в тому, що її представники "не розібралися у фактичній стороні справи і не дочекалися хоча б початкових домовленостей про проведення розслідування".

На думку дипломата РФ, американці "де-факто намагаються покласти провину за подію на ополченців і російську сторону".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування