Віце-прем'єром може стати мільярдер

Середа, 2 липня 2014, 15:23

Голова правління ВАТ Миронівський хлібопродукт (ТМ) "Наша Ряба", мільярдер Юрій Косюк дав згоду на своє призначення першим віце-прем'єром.

Про це повідомляють джерела в адміністрації президента й у бізнес-оточенні Косюка, передає ZN.UA.

Президент Петр Порошенко запропонував Косюку в даній посаді курирувати матеріально-технічне забезпечення й логістику силових відомств.

За інформацією джерел, Порошенко може "ініціювати" голосування в парламенті за кандидатуру Косюка вже в четвер.

Косюк. фото zerno-ua.com

Посада першого віце-прем'єра, що курирує силовий блок, раніше займав генерал міліції Віталій Ярема, однак 19 червня Верховна Рада призначила Ярему генеральним прокурором.

Нагадаємо, нардеп Анатолій Гриценко раніше повідомляв, що президент на зустрічі із позафракційними депутатами анонсував перестановки в керівництві силового блоку уряду.

За інформацією Гриценка, планується провести три кадрові рішення: заміна начальника Генштабу (це повноваження президента), внесення в Раду й призначення міністра оборони й віце-прем'єра, який буде координувати в уряді правоохоронну й оборонну сфери, у першу чергу їх матеріально-технічне забезпечення й логістику.

 За інформацією "Української правди", можливо, що главою генштабу Збройних сил буде призначений генерал-лейтенант Віктор Муженко.

Як відомо, Юрій Косюк є одним з найбагатших людей України – в 2014 році "Forbes Україна" оцінив його стан в 1,3 млрд доларів (7 місце в рейтингу).

Свій капітал він сколотив на аграрному бізнесі. За видатні заслуги в розвитку аграрної галузі Косюк нагороджений званням Герой України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування