Радбез ООН розгляне резолюцію щодо збитого Боїнга-777

Неділя, 20 липня 2014, 12:19

Рада безпеки ООН найближчим часом планує розглянути проект резолюції за фактом аварії лайнера авіакомпанії Malaysia Airlines 17 липня в Донецькій області.

Проект документа, запропонований Австралією, було поширено серед дипломатів РБ ООН у суботу, - передає Інтерфакс-Україна.

Можливо, його буде розглянуто вже в понеділок.

У проекті резолюції, зокрема зазначається, що "лайнер було збито", і висловлюється заклик, щоб "всіх причетних до цього інциденту було притягнуто до відповідальності".

"Усі країни регіону і політичні сили мають співпрацювати в міжнародному розслідуванні інциденту, зокрема і у справі забезпечення негайного доступу на місце події", - йдеться в проекті документа.

Як відомо, станом на 7.00 неділі у Шахтарському районі на місці падіння малайзійського "Боїнга 777" знайдено тіла 196 загиблих, але пошукові роботи ускладнені присутністю збройних сепаратистів, які перешкоджають роботі.

17 липня в Донецькій області зазнав краху пасажирський літак авіакомпанії Malaysia Airlines "Боїнг-777". За даними авіакомпанії, на борту літака знаходилося 298 осіб: 15 членів екіпажу і 283 пасажири.

На борту авіалайнера перебували 192 громадянина Нідерландів (один з них мав подвійне громадянство Нідерланди/США), 44 малайзійці (включаючи 15 членів екіпажу і двох немовлят), 27 австралійців, 12 індонезійців (серед них одне немовля), 10 британців (один із них мав подвійне громадянство Велика Британія/ПАР), чотири німці, чотири бельгійці, три філіппінці, один канадець і один громадянин Нової Зеландії.

За даними українських силовиків, літак збили з установки "Бук" терористи, яких забезпечує зброєю Росія.

Розвідка США дійшла висновку, що Boeing 777 "Малазійських авіаліній",швидше за все, збили проросійські сепаратисти

19 липня стало відомо, що озброєні бойовики, погрожуючи фізичною розправою, змусили рятувальників завантажити тіла 34 загиблих на свій автомобіль з метою доставки тіл до  Донецька.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...