Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики почали використовувати смертників? І з моря та РФ стріляють

Вівторок, 22 липня 2014, 08:29

Обстановка в зоні АТО залишається межово складною, бойовики продовжують атакувати.

Найскладніша ситуація – у районі Донецька, Луганська, Краснодона, Авдіївки, Горлівки, Попасної, а також у прикордонних районах, повідомляє Дмитро Тимчук із "Інформаційного спротиву".

"Попри успішні дії сил АТО, обстановка в зоні проведення операції залишається гранично складною. Терористи чинять відчайдушний спротив, намагаючись контратакувати й за будь-яку ціну зірвати наступ силовиків", - пише він у Facebook.

Так, у Луганській області із БМ-21 "Град" бойовики обстріляли позиції сил АТО біля н.п. Весела Гора й Камишне, а також на території аеропорту в Луганську.

У Донецькій області з автоматичних гранатометів АГС-17 і стрілецької зброї обстріляно позиції сил АТО біля Авдіївки.

Біля н.п. Каменка (Донецька обл.) блокпост сил АТО атакували "за допомогою мікроавтобуса, начиненого вибухівкою".

"За попередніми даними, підрив був вчинений смертником, який сидів за кермом мікроавтобуса (інформація перевіряється). Подібні випадки раніше в зоні АТО не фіксувалися", - зазначає Тимчук.

"Також уперше з моря було обстріляно блокпост силовиків. Зокрема, з міномета, установленого на катері, було обстріляно блокпост біля н.п. Новоазовськ (Донецька обл.)", - повідомляє Тимчук.

Крім того, за його даними, "з території Росії було обстріляно позиції сил АТО біля н.п. Кумачево (з мінометів) і КПП "Довжанський" (зі самохідної артилерії)".

Також у прикордонних районах бойовики обстріляли позиції сил АТО біля Маринівки (один раз із артилерії й один раз із танків), Солнцево (із БМ-21 "Град"), Червонопартизанська (з мінометів).

Між тим, сили АТО завершили заходи щодо зачистки від бойовиків Дзержинська. "Місто повністю перебуває під контролем силовиків", - зазначає Тимчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...