Парубій: Дії Росії можна кваліфікувати як агресію проти нашої держави

Вівторок, 22 липня 2014, 11:01

В РНБО заявляють, що дії Росії свідчать про агресію РФ проти України.

Про це заявив секретар РНБО Андрій Парубій, представляючи законопроект, який підтверджує указ президента про часткову мобілізацію.

За його словами, станом на зараз на кордонах Росії з Україною по всіх напрямках перебувають близько 41 тисячі військових РФ, 150 танків, близько 400 одиниць іншої бронетехніки і 500 одиниць артилерійських систем.

"За останні тижні видимі успіхи нашої операції призвели до зміни тактики Росією і її бойовиками. з території Росїі ведуться обстріли позицій наших військ. РФ збільшує обсяги постачання незаконних формувань російських бойовиків на території донецької та луганської областей важкої бронетанкової техніки, артилерійських систем, у тому числі і реактивних систем залпового вогню", - сказав він.

"А також самохідних зенітно-ракетних систем протиповітряної оброни. за останні дні ми бачимо факти зміни тактики, коли бойовики терористи обстрілюють територію РФ, а у відповідь наводиться удар по наших позиціях і під прикриттям тих ударів робляться зброди прориву колон бронетехніки з РФ на територію України", - додав він.

Парубій додав, що страшна трагедія – "збиття пасажирського літака російськими бойовиками мала б  зупинити" це.

"Але на сьогодні ми можемо стверджувати, що Путін не зупиняється. Російська Федерація продовжує в Україну передавати зброю і посилати бойовиків. Підтверджені непоодинокі факти обстрілу бойовиками з отриманих від росіян артилерійських систем жилих кварталів в українських містах та населених пунктів. Такі дії кваліфікуються законом України про оборону як агресія проти нашої держави", - наголосив Парубій.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...