СБУ схопила шпигуна і перекрила 2 канали "підживлення" терористів

Вівторок, 22 липня 2014, 16:40

Контррозвідка Служби безпеки України виявила та припинила канал фінансування групи бандитів Олександра Ткачова на прізвисько "Медведь".

За даними відомства, після звільнення Краматорська силами АТО бойовики втекли на базу Головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил РФ у Крим.

Там вони "намагалися поетапно переправити на територію півострова кошти для продовження терористичної діяльності на території України", сказано в повідомленні.

"До протиправної фінансової оборудки було залучено працівників Краматорського відділення одного з комерційних банків", - інформує СБУ.

21 липня співробітники СБУ затримали безпосередніх виконавців переправлення грошей – місцевих мешканців "Ш" та "С", у них вилучили "значну кількість готівки".

На даний час здійснюються оперативно-слідчі заходи зі встановлення інших учасників краматорського бандформування.

СБУ також заявляє, що припинила діяльність створеної російськими спецслужбами з числа громадян України диверсійно-підривної групи, члени якої незаконно постачали в Україну з РФ військове спорядження та найманців.

"Зловмисники також збирали та передавали терористам відомості військового характеру про дислокацію підрозділів ЗС України в зоні АТО", - додає відомство.

21 липня працівники СБУ захопили одного з керівників групи, який отримував завдання безпосередньо від російських кураторів – громадянина України "Г" (прізвисько "Натан"), уродженця та мешканця Донецька.

"У нього вилучено речові докази, які підтверджують протиправну діяльність на користь іноземної держави", - заявляє СБУ.

На даний час ведуться першочергові оперативно-слідчі дії зі встановлення та затримання усіх членів розвідувально-підривної групи та виявлення інших каналів потрапляння в Україну засобів підтримки бойовиків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування