Аваков: Міністр оборони Росії й прокремлівський олігарх підозрюються в допомозі терористам

Вівторок, 22 липня 2014, 18:05

Головне слідче управління МВС України відкрило кримінальне провадження щодо громадян Російської Федерації, у тому числі міністра оборони Сергія Шойгу.

Про це у своєму Faсebook повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Головне слідче управління МВС України відкрило кримінальне провадження щодо громадян Російської Федерації Шойгу С.К. і Малофеєва К.В. за ознаками здійснення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3, 5 ст. 27, ч.5 ст. 260 Кримінального Кодексу України", - написав він.

Статті стосуються створення непередбачуваних законом воєнізованих або збройних формувань.

"Інформацію про порушення кримінального провадження внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12014000000000290", - повідомив Аваков.

За його словами, у результаті перевірки, проведеної УБОЗ МВСУ, встановлено, що в період з березня 2014 року по теперішній час за підтримки службових осіб Міністерства оборони РФ, яке очолює Шойгу, сформовані незаконні збройні групи, які діють на території Донецької й Луганської областей України.

"Незаконні збройні формування, які перебувають під командуванням громадян РФ, скоюють системні розбійний напади на органи державної влади, підрозділи Збройних сил і Нацгвардії, підприємства, організації, що призвело до численних людських жертв, руйнувань і інших тяжких наслідків", - написав він.

Наслідком установлене, що до здійснення цих діянь можуть бути причетні:

Шойгу Сергій Кужугетович, 1955 р.р., громадянин РФ, міністр оборони РФ, який організував участь невстановлених осіб у незаконних збройних формуваннях на території України, протиправна діяльність яких призвела до загибелі людей і інших тяжких наслідків (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 260 КК України).

Малофеєв Костянтин Валерійович, 1974 р.р., громадянин РФ, підприємець, який підозрюється в пособництві (фінансуванні) участі невстановлених осіб у незаконних збройних формуваннях на території України, протиправна діяльність яких призвела до загибелі людей і інших тяжких наслідків (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 260 КК України).

" У цей час Головне слідче керування МВС України вживає заходів, передбачені Українським законодавством, для притягнення громадян Шойгу С.Г. і Малофеєва К.В. до участі в слідчих діях", - повідомив Аваков.

"У випадку неявки зазначених осіб, слідство буде змушено вжити заходів для примусового приводу до місця виклику. У слідства щодо зазначених осіб судом може бути обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, а самі вони оголошені в розшук", - повідомив Аваков.

"Сприяння бандитам карається! До диявола делікатність. Треба називати речі своїми іменами - організатори військової допомоги бандитам, спонсори терористів в Україні - злочинці. Цей факт має намір довести слідство. Ніякої делікатності - тільки воля українського народу, невідворотна відплата й закон!" – підкреслив він

Як відомо, раніше Росія порушила кримінальну справу проти ряду українських чиновників, у тому числі й Авакова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News