Самописці "Боїнга-777" будуть доставлені до Великобританії

Вівторок, 22 липня 2014, 23:47

Самописці ("чорні скриньки") передані малайзійській стороні та під контролем ІКАО будуть доставлені до Великобританії.

Про це заявив голова урядової комісії з розслідування обставин катастрофи малайзійського "Боїнга" віце-прем'єр України Володимир Гройсман.

На прес-конференції у вівторок у Харкові він підкреслив, що іноземні представники та Україна підписали документ, згідно з яким українська сторона не торкалася до "чорних скриньок".

"Те, що називається "чорними скриньками", знаходиться під повним контролем малайзійської сторони, та за участю нідерландської сторони й ІКАО, разом з українською стороною був відпрацьований документ, який засвідчив, що всі предмети, які були передані, жодної хвилини не були під контролем української сторони", - сказав Гройсман.

За його словами, ці предмети будуть переміщатися до Великобританії через Київ під контролем ІКАО.

"Ми отримали ноту від Нідерландів про готовність взяти на себе розслідування за участю всіх зацікавлених сторін. Це означає, що лідером процесу будуть Нідерланди, Україна буде включена в цей процес на всі сто відсотків", - сказав Гройсман.

Він також скептично відгукнувся про документ, який за інформацією ЗМІ був підписаний між представниками так званої "Донецької народної республіки" і малайзійської сторони при передачі їм "чорних скриньок".

"Я думаю, цей документ не вартий паперу, на якому він підписаний", - сказав Гройсман.

23 липня в 11.00 у Харкові розпочнеться церемонія вшанування пам'яті загиблих в авіакатастрофі.

Після цього перші 50 тіл будуть доставлені літаком до Нідерландів на експертизу.

Як відомо, 17 липня літак "Боїнг-777" Малайзійських авіаліній рейсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), на борту якого знаходилися 298 пасажирів, з яких 15 членів екіпажу, був збитий і впав на сході України.

Служба безпеки України надала аудіозапис, з якого випливає, що авіалайнер був збитий "казакамі", які стояли на Чорнухинському блокпосту.

Крім того, СБУ отримала докази того, що зенітно-ракетна установка "Бук", якою був збитий "Боїнг", приїхала в Україну з Росії разом з екіпажем напередодні трагедії.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News