Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обама вкотре закликав ЄС до жорстких заходів щодо Росії

Середа, 23 липня 2014, 09:50

Президент США Барак Обама в телефонній розмові з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте знову закликав ЄС до додаткових санкцій проти Росії.

За повідомленням Білого дому, Обама привітав підготовку Євросоюзу до додаткових санкцій проти "тих, хто дестабілізує ситуацію в Україні", інформує "Інтерфакс".

Глави МЗС країн-членів ЄС у вівторок домовилися прискорити процес розробки нових обмежувальних заходів проти Росії у зв'язку з ситуацією в Україні, повідомила у вівторок глава європейської дипломатії Кетрін Ештон.

"Ми вирішили прискорити процес підготовки точкових заходів, погоджених на саміті минулого тижня, особливо процес внесення дуже скоро до (санкційного) списку осіб і компаній, у тому числі з РФ, згідно з новими розширеними критеріями", - зазначила вона на прес-конференції за підсумками засідання Ради ЄС у закордонних справах.

За словами Ештон, ЄС готовий без зволікання прийняти пакет подальших значних обмежувальних заходів, якщо не побачить повного співробітництва (з боку РФ)".

Вона додала, що в четвер ЄС представить пропозиції щодо обмеження доступу РФ до фінансових ринків і продукції високих технологій.

Разом з тим вона зазначила: "Список (фізичних і юридичних осіб для адресних санкцій - ред.) поки складається, і я не можу сказати точно, скільки людей і підприємств в ньому буде".

Обама, виступаючи перед представниками Демократичної партії в Сіетлі, заявив, що багато хто в Сполучених Штатах Америки стурбований, що країна ще не знайшла свого місця в новому світовому порядку.

"... Частина населення стурбована тим, що старий світовий порядок не працює, а в умовах нового ми ще не знаходимося на тому місці, на якому повинні бути", - сказав президент.

"Народ стривожений, сьогодні це частково пов'язано з серйозними викликами за кордоном", - зазначив Обама.

Для прикладу він навів "те, що відбувається в Україні, російську агресію проти своїх сусідів і те, як вона фінансує і озброює сепаратистів", а також ситуацію в Сирії, Іраку, конфлікт між Ізраїлем і Палестиною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування