Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк про збитий Су-25: "Ми всі знаємо, хто за цим стоїть"

Четвер, 24 липня 2014, 11:55

В один із двох бойових літаків Су-25 українських ВПС, збитих 23 липня на сході України, могла влучити ракета, випущена з російського літака-винищувача.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк в інтерв'ю "ВВС".

"Імовірно, другий винищувач збили ракетою класу "повітря-повітря". Це означає, що він був збитий іншим винищувачем, який точно не був українським", - заявив керівник Кабміну.

На запитання, чи готовий він із повною упевненістю сказати, що український Су-25 збили російські ВПС, Яценюк відповів:

"Ми всі знаємо, хто за всім цим стоїть. Ми знаємо, хто постачає озброєння, хто фінансує терористів, хто підтримує проросійських повстанців, хто надав систему СА-11 ("Бук"), яка збила пасажирський літак MH17".

"Це правда, і я хочу, щоб світ знав правду", - заявив український прем'єр.

Яценюк сказав також, що влада не збирається зупиняти операцію проти терористів у районі Донецька на час проведення розслідування причин катастрофи малайзійського "Боїнга", бо місце катастрофи розташоване досить далеко від району бойових дій.

Він наголосив, що вважає своїм пріоритетом звільнення України від сепаратистів-бойовиків.

"Є українці, яким загрожує небезпека. Ці проросійські заколотники їх вбивають. Я не можу чекати. Відповідальність за долю цих людей лежить на уряді і президенті", - сказав Яценюк.

Він зазначив, що влада України заявила про припинення вогню на території, де впав пасажирський авіалайнер.

"Оголошене раніше припинення вогню передбачає створення гуманітарних коридорів для доступу до місця аварії. Але від бойовиків залежатиме, дозволять вони чи ні зібрати докази", - сказав Яценюк.

Голова уряду заявив, що антитерористична операція триватиме – однак при цьому влада намагатиметься звести до мінімуму втрати серед мирного населення.

"Ми звільнили кілька міст і сільських районів. Наразі Донецьк ізольований, він став новою укріпленою базою бойовиків. Ми зробимо усе можливе для збереження кожного людського життя і для звільнення Донецька", - сказав Яценюк.

Водночас терорист так званої "Донецької народної республіки" Олександр Бородай заявив ВВС, що його сили на сході України не мають зенітно-ракетних комплексів "Бук", а докази з цього приводу назвав "фальшивими".

А командир проросійського батальйону "Восток" Олександр Ходаковський спершу заявляв, що у сепаратистів був "Бук" і використати його спровокувала київська влада, але потім спростував свої слова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...