У Росії шиють справи на українських військових

Четвер, 24 липня 2014, 13:08

Слідчий комітет Російської Федерації звинувачує понад 40 українських військових у стрільбі по мирних жителях на сході України.

Про це заявив керівник комітету Олександр Бастрикін на розширеному засіданні колегії СК РФ у Петербурзі в четвер, повідомляє "Интерфакс Северо-Запад".

"Ми активно працюємо над установленням конкретних виконавців військових злочинів проти людяності, порушення правил ведення воєнних дій. Нам відомі імена понад 40 військовослужбовців середньої ланки, які здійснювали обстріл мирних кварталів в Україні", - сказав він.

Бастрикін заявив, що найближчим часом у рамках порушених кримінальних справ щодо подій в Україні плануються нові затримання.

"Скоро будуть нові затримані, нові арештовані", - заявив російський чиновник.

"Ми дістанемо кожного, наше управління буде працювати, поки кожен із тих, хто має стосунок до загибелі мирного населення й порушення норм міжнародного права, не понесе заслужене покарання", - пригрозив Бастрикін.

Влада України неодноразово заявляла, що українські військові не стріляють у мирних жителів і не обстрілюють житлові квартали, а навпаки – бойовики-сепаратисти стріляють по мирних жителях, часто заради того, щоб звинуватити в цьому українські військових.

Росія веде агресивну політику щодо України, ще й порушує кримінальні справи на її чиновників за події на території України – держави, яка не перебуває під юрисдикцією РФ.

Так, Слідчий комітет РФ оголосив голову Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського і міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова у міжнародний розшук.

2 липня Басманний суд Москви заочно заарештував Коломойського. Його в Росії звинувачують в організації вбивств і застосуванні заборонених засобів ведення війни.

Тепер СК РФ допускає порушення ще однієї кримінальної справи, фігурантами якої стануть Коломойський, Аваков і керівник батальйону "Айдар" Сергій Мельничук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News