Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Росія стягує війська до кордону, жителі Бєлгородської області поспіхом продають житло

Четвер, 24 липня 2014, 14:13

Російська Федерація продовжує нарощувати свою військову присутність в безпосередній близькості до українського кордону та чинити провокаційні дії.

Про це повідомив речник Інформцентру РНБО Андрій Лисенко.

Жителі прикордонних сіл Бєлгородської області посміхом продають житло і намагаються переїхати у більш віддалені райони.

За словами Лисенка, неподалік кордону з Україною на території Брянської області облаштовано польовий табір ЗС РФ.

Зокрема, у лісовому масиві біля села Старий Ропськ Брянської області, за 10 км від державного кордону, накопичено до 30 одиниць бронетехніки. Інший табір з такої ж кількістю техніки розташовано у лісовому масиві біля села Ляди Брянської області за 3-4 км від державного кордону.

У лісовому масиві, неподалік сіл Чуровичі, Зелений Кут та Рудня Цата Брянської області за 10 км від державного кордону триває облаштування замаскованих вогневих позицій бойових машин піхоти.

У прикордонних районах навпроти Харківської області російські військові розмістили 5 БТР, 3 танки та іншу військову техніку.

Для цього вони обрали територію дитячого табору "Світлячок", що на околиці села Головчино Бєлгородської області РФ. За оперативною інформацією, у таборі розташовано приблизно 500 російських військових, кількість яких постійно зростає.

На кордоні з Україною продовжуються провокації з боку ЗС РФ.

Так, вчора у Сумській області о 16:20 в пункті пропуску "Грайворон" РФ колона російської військової техніки з прапорами своїх Збройних сил з 7 БТРів та 2 БРДМ на великій швидкості, виїхала на нейтральну смугу пункту пропуску.

Після приведення особового складу українського пункту пропуску "Велика Писарівка" до бою, колона повернулась у зворотному напрямку на територію РФ.

Учора на російській території напроти Сумської області з напрямку села Безіменне спостерігався також рух військової колони, яка складалась з 7 БТР з російськими прапорами.

Колона, звернувши з асфальтової дороги, прослідувала вздовж російсько-українського кордону.

Військовослужбовці Національної гвардії України затримали автомобіль, у якому під виглядом санітарної допомоги намагалися прорватися у бік Маринівки Донецької області 5 терористів. У машині перебував громадянин Російської Федерації.

Під час затримання у терористів вилучено автомати Калашникова, гранати Ф-1 та РГД. Наразі затримані дають свідчення.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування