Ще один російський лідер підозрюється у фінансуванні бойовиків

П'ятниця, 25 липня 2014, 17:53

Стосовно глави фракції Справедливої Росії у Держдумі РФ відкрито кримінальне провадження за підтримку сепаратистів.

Про це повідомляє прес-сулжба МВС.

Лідеру партії Сергієві Миронову інкримінують здійснення матеріальної та фінансової допомоги групам бойовиків, які орудують на сході України.

Встановлено, що на офіційному сайті його партії був розміщений лист Голови так званої "Луганської Народної Республіки" (далі – "ЛНР") Болотова В.Д. від 05.07.2014 № 51, адресований Голові зазначеної політичної партії Миронову С.М.

У листі йдеться про вдячність за надання  гуманітарної допомоги та фінансової підтримки представникам "ЛНР".

Разом з тим встановлено, що злочинні дії представників "ЛНР", вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей, зруйнування інфраструктури Луганської області, що є тяжкими наслідками.

 

До вчинення кримінального правопорушення може бути причетний громадянин Російської Федерації: Миронов Сергій Михайлович.

Він організував фінансування дій, спрямованих на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до тяжких наслідків.

 

Головним слідчим управлінням МВС України за результатами розгляду матеріалів Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС 25.07.2014  внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато розслідування в кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 110-2 КК України.

Наразі Головним слідчим управлінням МВС України вживаються заходи щодо виклику Миронова для проведення слідчих дій.

У разі неявки вказаної особи  вживатимуться заходи щодо його примусового супроводження за рішенням слідчого судді до місця виклику.

У подальшому вказаній особі буде оголошено про підозру, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та оголошено розшук.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування