МЗС РФ звинуватило Обаму у брехні та конфлікті в Україні

Субота, 26 липня 2014, 15:26

МЗС Росії звинуватило американську адміністрацію у "відвертій брехні в проведенні своєї зовнішньої політики".

Так зовнішньополітичне відомство РФ прокоментувало заяву прес-секретаря Білого дому Джоша Ернеста про те, що Путін винен у збитому літаку Малайзійських авіаліній.

"Як тепер заведено у Вашингтоні, на підкріплення не наводиться не те що доказів, а навіть просто посилань на факти, які можна було б розглянути і прокоментувати", - обурилися в російському відомстві.

У МЗС РФ заявили, що Вашингтон у своїх побудовах грунтується на "не відповідних дійсності антиросійських домислах, зібраних в інтернеті".

У цих "домислах Росія звинувачує США і Україну.

У відомстві закликали Білий дім відповісти на "10 питань Міноборони Росії і 28 питань, сформульованих по лінії Росавіації".

Крім того, в МЗС РФ запевнили, що "переживуть санкції" і звинуватили США в "підштовхуванні Києва до силового придушення невдоволення російськомовного населення".

Як відомо, офіційний представник Білого дому Джош Ернест звинуватив президента Росії Володимира Путіна у збитому літаку Малайзійських авіаліній.

Він пояснив, що літак був збитий ракетою з землі.
 
"Він був збитий із землі в районі, який контролюється сепаратистами, і в районі, в якому українське ППО в цей час не працювало", - сказав Ернест.

17 липня літак "Боїнг-777" Малайзійських авіаліній рейсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), на борту якого знаходилися 298 пасажирів, з яких 15 членів екіпажу, був збитий і впав на сході України.

Служба безпеки України надала аудіозапис, з якого випливає, що авіалайнер був збитий "казакамі", які стояли на Чорнухинському блокпосту.

Крім того, СБУ отримала докази того, що зенітно-ракетна установка "Бук", якою був збитий "Боїнг", приїхала в Україну з Росії разом з екіпажем напередодні трагедії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування