Експерти про "чорні скриньки" з Боїнга: Це був ракетний вибух

Неділя, 27 липня 2014, 12:40

Дані з "чорних скриньок", знайдених на місці авіакатастрофи Боїнга-777 Малазійських авіаліній, свідчать: фюзеляж літака зазнав численних осколкових уражень внаслідок ракетного вибуху.

Про це повідомляє CBS News з посиланням на експертів, задіяних у комісії з вивчення причин авіакатастрофи.

Як зазначив один з експертів безпеки польотів, ракета "зробила те, що мала зробити, для чого вона була зроблена – збила літак".

Офіційний представник назвав причину катастрофи як "масова вибухова декомпресія". 

17 липня в Донецькій області зазнав краху пасажирський літак авіакомпанії Malaysia Airlines "Боїнг-777". За даними авіакомпанії, на борту літака знаходилося 298 осіб: 15 членів екіпажу і 283 пасажири.

На борту авіалайнера перебували 192 громадянина Нідерландів (один з них мав подвійне громадянство Нідерланди/США), 44 малайзійці (включаючи 15 членів екіпажу і двох немовлят), 27 австралійців, 12 індонезійців (серед них одне немовля), 10 британців (один із них мав подвійне громадянство Велика Британія/ПАР), чотири німці, чотири бельгійці, три філіппінці, один канадець і один громадянин Нової Зеландії.

За даними українських силовиків, літак збили з установки "Бук" терористи, яких забезпечує зброєю Росія.

До розслідування причин катастрофи долучилася комісія, до якої увійшли представники ІКАО, представники Голандії і Малайзії,  а також США.  Окрім того участь у розслідування аварії візьмуть представники ФБР.

Президент Петро Порошенко дав доручення припинити бойові дії у радіусі 40 км довкола місця катастрофи літака та запросити російських експертів до розслідування причин авіакатастрофи малазійського лайнера в Донецькій області.

24 липня у Британії фахівці в присутності представників США, Малайзії, Нідерландів, Німеччини та України приступили до зчитування інформаці з чорних скриньок літака Боїнг 777

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування