Порошенко вимагає якнайшвидше розслідувати злочини проти 2 мерів

Неділя, 27 липня 2014, 18:31

Президент України Петро Порошенко вимагає оперативного та об’єктивного розслідування обставин вбивства мера Кременчука Олега Бабаєва та замаху на життя мера Львова Андрія Садового.

Про це він заявив під час зустрічі з Генеральним прокурором Віталієм Яремою та заступником голови СБУ Віталієм Яловенком, - передала прес-служба глави держави.

"Я чекаю від Служби безпеки України і від Генеральної прокуратури якнайшвидшого розслідування двох жахливих злочинів. Вимагаю, щоб усі сили були кинуті на встановлення виконавців і замовників", - сказав Порошенко.

Він назвав ці злочини "проявами терористичних дій, метою яких є залякування населення у мирних регіонах держави".

Правоохоронні органи не повинні допустити поширення подібних явищ у мирних містах, селищах і селах, - наголосив президент.

"Маємо з вами об’єднати зусилля для того, щоб захистити мир і спокій українців", - підкреслив глава держави.

Він зазначив, що триматиме на особистому контролі хід розслідування .

"Зло обов’язково має бути покаране. Це той виклик, який сьогодні терористи кинули правоохоронній системі України. Але в нас є чим відповісти", - резюмував президент.

Генеральний прокурор зазначив, що до розслідування обох злочинів залучені працівники ГПУ, СБУ та МВС, які координують роботу слідчих груп на місцях.

"Сьогодні проводяться активні слідчі дії, оперативно-розшукові заходи", - сказав він.

Ярем також повідомив, що за фактом вбивства мера Кременчука порушено кримінальну справу за статтею 115 Кримінального кодексу України, а за фактом замаху на міського голову Львова -  справу за статтею 258.

Щодо з’ясування обставин замаху на життя Андрія Садового заступник Голови СБУ повідомив, що у Львові створені оперативні слідчі групи, до роботи в яких крім співробітників СБУ залучені представники прокуратури та органів внутрішніх справ.

Як відомо, 26 липня у Кременчуці (Полтавська обл.) близько 10:00 застрелений мер міста Олег Бабаєв.  

В ніч з п`ятниці на суботу, 25 липня, о 23.30 год по будинку на вул. Стрілецька, 1, де проживає міський голова Львова разом з сім`єю, було завдано удару протитанковим снарядом "Муха".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...