Лавров вважає, що комусь, окрім Росії, вигідна війна в Україні

Понеділок, 28 липня 2014, 15:01

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вважає, що хтось із іноземних колег хоче використати кризу в Україні для руйнування відносин Росії та Заходу.

Про це він сказав на прес-конференції журналістам.

"Ви, напевно, читаєте аналітичні матеріали, як зараз багато хто намагається використовувати підготовку до саміту НАТО, який має відбутися в вересні, для того щоб по-новому вишикувати членів Північноатлантичного альянсу, перекреслити ті основи, на яких домовлялися співпрацювати між Заходом і Росією, у Римській декларації, в основному акті", - сказав Лавров.

"Є просто ті, хто хоче, щоб ця криза українська тривала – і використовувати її як привід для того, щоб радикально змінити те позитивне, що було досягнуто між Росією й Заходом за останні десятиріччя", - вважає він

Крім того, Лавров розповів, що йде робота над створенням "позаблокової, відкритої системи безпеки й співпраці в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні", і в РФ хотіли б, щоб не лише Китай, але й інші країни регіону, включаючи Японію, прийняли б у цьому участь.

"Ставка на військову силу, на жаль, у розумах багатьох політиків поки ще превалює – ми в цьому переконалися за останні роки і Європі, і на Близькому Сході, і в останні місяці на Україні, – і до чого це призводить, добре видно. І сподіваюся, що в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні всі країни зможуть уникнути цієї спокуси", - сказав голова МЗС РФ.

Раніше повідомлялося, що Лавров вважає, що Майдан був "геополітичним проектом", націленим на те, щоб "освоїти український геополітичний простір – причому зробити це на шкоду інтересам Росії, на шкоду інтересам руських і російськомовного населення самої України".

Він також говорив, що санкції, які запроваджує Європа, не вигідні європейським країнам, але ЄС уводить їх за інерцією та під тиском США.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
09:45
У Кривому Розі − приліт інфраструктурний об'єкт: 3 поранених
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
09:17
Комбінований удар по Україні: сили ППО збили 22 ракети, 2 з яких Х-22 та 14 "Шахедів"
09:14
Внаслідок обстрілів призупинена робота вокзалу у Дніпрі
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
Усі новини...