Грузинська прокуратура висунула звинувачення Саакашвілі

Понеділок, 28 липня 2014, 15:01

Головна прокуратура Грузії повідомила в понеділок про пред'явлення обвинувачення колишньому президенту Михайлу Саакашвілі і ряду колишніх високопоставлених чиновників.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на заяву прокуратури, "відносно Михайла Саакашвілі, Іване Мерабішвілі (колишній прем'єр-міністр і глава МВС), Зураба Адеішвілі (колишній міністр юстиції), Давида Кезерашвілі (колишній міністр оборони) і Геогрія Угулава (колишній мер Тбілісі) винесено рішення про пред'явлення їм звинувачень у перевищенні посадових повноважень".

Екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі не прийшов у понеділок на допит у Головну прокуратуру, яка в минулу суботу вручила повістку його матері Гіулі Аласанії.

Кілька місяців тому Саакашвілі також був викликаний як свідок на допит в прокуратуру по десяти порушених кримінальних справах, проте від допиту відмовився, заявивши, що не довіряє грузинським правоохоронним органам.

Він також написав у понеділок на своїй сторінці у Фейсбуці, що прибуде до Грузії, коли сам це вирішить.

"Я приїду до Грузії, коли сам це вирішу і жоден російський олігарх в цьому мене не зупинить", — написав Саакашвілі.

Він уточнив, що цим "російським олігархом" є колишній прем'єр-міністр Грузії Бідзіна Іванішвілі, який, за словами Саакашвілі, і після відставки продовжує керувати країною і "спрямовує всі свої зусилля не на розвиток Грузії, а на переслідування опонентів".

"Чинний прем'єр-міністр (Іраклій Гарібашвілі — ред.) І члени його уряду неодноразово заявляли, що наступна мета — це я", — нагадав Саакашвілі і попередив, що його кримінальне переслідування "призведе до напруження відносин Грузії зі США та європейськими партнерами".

Як відомо, наприкінці червня однопартійці Саакашвілі почали пошуки постійного офісу в Києві для своєї партії "Єдиний національний рух".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування