Російські фільми перед прокатом в Україні будуть оцінювати експерти

Понеділок, 28 липня 2014, 18:15

Експертна комісія з питань розповсюдження і демонстрації фільмів при оформленні посвідчень на прокат буде попередньо оцінювати всі фільми виробництва Росії на предмет відповідності українському законодавству. Таке рішення було прийнято у зв'язку з військовою агресією з боку РФ.

Про це повідомляє ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на Державне агентство України з питань кіно.

Відповідний наказ Держкіно видано з метою протидії інформаційній агресії іноземних держав, можливого негативного інформаційно-психологічного впливу, а також для посилення контролю за дотриманням законодавства з питань інформаційно-психологічної безпеки, з урахуванням соціально-політичної ситуації в країні.

Реклама:

Необхідність такого рішення особливо актуалізувалася у зв'язку із заявками на отримання прокатного посвідчення на стрічки російського виробництва, нещодавно отриманих Держкіно: фільм "Біла гвардія" (виробник "Кінокомпанія Нон-стоп Продакшн", режисер С.Снежкін) і фільм "Піддубний" (виробник "студія ТРІТЕ ", режисер Г.Орлов).

Більшість експертів, які переглянули "Білу гвардію", прийшли до висновку, що цей фільм "демонструє зневагу до української мови, народу і державності". А в картині "Піддубний", присвяченої відомому професійному борцю, уродженцю України, на думку експертів, "спотворені окремі факти і переписані на користь Росії, тому в умовах війни, яку веде Росія проти України, цей фільм є інструментом інформаційної війни".

Як відомо, в понеділок віце-прем'єр України Олександр Сич заявив, що уряд має намір ввести ліцензування і квоти щодо російських книг.

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування