Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Місії з розслідування падіння Boeing дадуть зброю

Вівторок, 29 липня 2014, 16:21

Міжнародній місії захисту розслідування катастрофи Boeing-777 на Донбасі дозволять носити та використовувати зброю.

Про це йдеться в тексті угоди між Україною і Нідерландами, яку президент Петро Порошенко пропонує ратифікувати Верховній Раді.

Місія, якою керують Нідерланди, "створюється з метою сприяння збиранню решток та проведенню розслідування" катастрофи Боїнга-777.

Місія складатиметься з військового й невійськового персоналу  Нідерландів і Австралії.

"Чисельність Місії становить не більш ніж 700 озброєних осіб персоналу", - йдеться в тексті договору.

Місія має свободу пересування територією України для переміщення до місцевостей, пов’язаних з проведенням розслідування авіакатастрофи.

"Персоналу Місії дозволяється мати і носити зброю, а також застосовувати силу в порядку самооборони та для виконання своєї діяльності", - написано в документі, який має ратифікувати Рада.

Як відомо, місія з розслідування причин падіння Boeing-777 біля Тореза уже кілька днів не може потрапити до місця падіння літака через обстріл терористів.

17 липня літак "Боїнг-777" Малайзійських авіаліній рейсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), на борту якого знаходилися 298 пасажирів, з яких 15 членів екіпажу, був збитий і впав на сході України.

Служба безпеки України надала аудіозапис, з якого випливає, що авіалайнер був збитий "казакамі", які стояли на Чорнухинському блокпосту.

Крім того, СБУ отримала докази того, що зенітно-ракетна установка "Бук", якою був збитий "Боїнг", приїхала в Україну з Росії разом з екіпажем напередодні трагедії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування