Порошенко попросив Лукашенка посприяти "мирним переговорам" у Мінську

Вівторок, 29 липня 2014, 23:00

Президент України Петро Порошенко звернувся до президента Білорусі Олександра Лукашенко з проханням сприяти проведенню у Мінську 31 липня засідання тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

Як повідомляє прес-служба глави держави на зустрічі будуть присутні, зокрема, другий президент України Леонід Кучма, посол Росії Михайло Зурабов та представник ОБСЄ.

За словами Порошенка, пропонується винести на обговорення контактної групи 2 питання – про звільнення всіх заручників, які залишаються у бойовиків, та про забезпечення допуску міжнародних експертів на місце падіння літака "Малайзійських авіаліній".

Президент наголосив, що в питанні заручників, яких станом на вівторок було 168, треба діяти швидко, адже серед них є поранені, які потребують медичної допомоги.

Говорячи про ситуацію з Горлівкою, Порошенко зазначив, що зараз населений пункт блокований силами українських військовослужбовців, окрім шляху, який з’єднує його з Донецьком.

Він наголосив, що українські солдати під час звільнення населених пунктів "роблять все для того, щоб уникнути жертв серед мирного населення, захистити солдатів, запобігти руйнування інфраструктури".

"Ми не застосовуємо артилерію і авіацію проти житлових масивів, жилого сектору. І в цій ситуації ми задіємо інші методи – диверсійної, розвідувальної роботи, щоб вичавити бойовиків з міста", - заявив він на зустрічі з матерями та дружинами військових, що знаходилися у полоні бойовиків в місті Горлівка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування