Санкції ЄС щодо Росії можуть бути посилені – Меркель

Середа, 30 липня 2014, 09:53

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що вітає рішення Євросоюзу ввести стосовно Росії новий пакет обмежувальних заходів.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Бундесканцелярії, пише "Європейська правда". 

За словами Ангели Меркель, ці заходи, залежно від поведінки Росії, можуть бути переглянуті, у тому числі і посилені.

"Тепер за російською стороною вирішити, чи схоче вона піти шляхом деескалації та співробітництва. Рішення ЄС про санкції ще може бути переглянуте, але можливі і подальші кроки (посилення санкцій)", - заявила Меркель.

Сайт німецького канцлера наголошує, що Німеччина та її партнери в ЄС робили все можливе для уникнення нинішніх жорстких санкцій та намагалися іншим чином вплинути на Росію, щоби вона переглянула політику щодо Києва. В повідомлені наводиться перелік основних попереджувальних санкцій, що застосовувалися від березня.

"Ми багато разів говорили, що незаконна анексія Криму та дестабілізація на Східній Україні - неприпустимі. Отже, нинішнє рішення (про третій рівень санкцій) було неминучим, - заявила Ангела Меркель. - Глави держав та урядів неодноразово наголошували, що санкції не є самоціллю, що рішення про них буде ухвалене лише коли це буде невідворотним"

Яке відомо, 29 липня Євросоюз офіційно підтвердив, що погодив пакет економічних санкцій проти Росії, які стосуються держбанків РФ до капіталу ЄС, експорту озброєнь і продукції подвійного призначення, а також доступу до технологій і встаткування для нафтової галузі.

Для термінового введення санкцій в дію буде проведено "письмовий саміт" лідерів держав-членів ЄС - всі вони мають підписати ухвалене рішення. Повний текст рішення про обмежувальні заходи буде опубліковано 31 липня, він набуде чинності 1 серпня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування