Фракції досі не вирішили, що робити із ініціативами Яценюка

Середа, 30 липня 2014, 15:10

Фракції колишньої коаліції досі не домовилися про остаточну підтримку бюджетних змін уряду та законопроектів енергетичної галузі.

Про це повідомив під час брифінгу в середу лідер фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

"Він нагадав, що зокрема за пакет законів щодо реформування НАК "Нафтогаз" та надзвичайної ситуації в енергетичній галузі, на жаль, голосувала тільки фракція "Батьківщина" та частина позафракційних", – сказав він.

За словами Соболєва, фракція наполягає на тому, щоб разом із введенням воєнного податку були проголосовані зміни щодо введення податку для олігархів, при чому "спочатку має бути проголосований податок для олігархів, а потім для всіх громадян".

"За нашими підрахунками воєнний податок для громадян складатиме 15 грн на кожну тисячу заробітної плати", - зазначив він.

"По цьому проекту у мене є великі сумніви. Принаймні консультації минулого тижня ні до чого доброго поки що не призвели", - сказав Соболєв.

Крім того він розповів, що жодна із фракцій, які розвалили коаліцію, не виявила бажання взяти на себе відповідальність щодо роботи уряду в кризових умовах.

За словами Соболєва, фракція "Батьківщина" визначиться щодо підтримки відставки прем'єр-міністра Яценюка після консультацій із ним.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News