У Порошенка обіцяють не воювати на місці падіння літака, але припиняти АТО не будуть

Середа, 30 липня 2014, 15:46

Українські військові мають намір і далі утримуватися від ведення бойових дій у радіусі 20 км від місця падіння малайзійського лайнера, але припиняти АТО не планують.

Про це на брифінгу сказав заступник глави Адміністрації Валерій Чалий, повідомляють "Українські новини".

Він нагадав, що пріоритетом для української влади є підтримка ефективного розслідування міжнародними експертами на місці катастрофи, територія якого знаходиться під контролем озброєних сепаратистів.

"У той же час антитерористична операція триває, тому проведення розслідування не означає, що операція повинна бути зупинена. Вона буде зупинена тоді, коли запропонований президентом Петром Порошенко мирний план буде визнаний опонентами", - сказав Чалий.

Також він запевнив, що українська влада надає максимальне сприяння міжнародним експертам, щоб розслідування падіння літака було якомога більш відкритим і додав, що рішення про отримання контролю над місцем аварії за допомогою військової операції не приймалося.

Чалий сказав, що міжнародні партнери України виступають за те, щоб знайти рішення щодо доступу експертів до місця падіння літака без застосування військової сили.

Як відомо, у четвер Верховна рада розгляне ратифікацію угод з Нідерландами та Австралією про направлення їх військових на місце падіння літака для захисту розслідування.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування