Через санкції Росії стало соромно за ЄС

Середа, 30 липня 2014, 18:04

Москва вважає, що введення санкцій Євросоюзу свідчить про його нездатність грати самостійну роль у світових справах, і їй соромно за ЄС, який говорить "голосом Вашингтона".

Про це йдеться в коментарі МЗС РФ у зв'язку з введенням ЄС третього етапу санкцій проти Росії.

МЗС РФ звинувачує ЄС у відсутності політичної волі і бажання до виходу з кризи в Україні.

"Все, що відбувається - багато в чому наслідок безвідповідальних рішень самого Євросоюзу, який потурає нинішній київській владі. ЄС, по суті, дав їй карт-бланш на "умиротворення" країни", - йдеться в коментарі.

"Соромно за Євросоюз, який після довгих пошуків власного "єдиного голосу" заговорив голосом Вашингтона, практично відкинувши базові європейські цінності, включаючи презумпцію невинуватості", - додали в МЗС РФ.

Російські дипломати вважають, що політика ЄС "тепер не грунтується на перевірених фактах, а пишеться під диктовку з Вашингтона в перервах між переглядами сумнівних роликів з "Ю-Тьюб".

"У Москві розчаровані нездатністю ЄС відігравати самостійну роль у світових справах.

Євросоюз, схоже, готовий йти на серйозні економічні втрати заради реалізації сумнівних геополітичних схем, причому не своїх", - заявили у Лаврова.

МЗС РФ заявив, що економіки Росії та Євросоюзу - "сполучені посудини", і розпочатий Брюсселем перехід до "третьої хвилі" санкцій позначиться на економічній ситуації в EC не в меншій мірі, ніж у Росії".

Росія обіцяє ЄС економічні втрати, втрату робочих місць і комерційного прибутку, в тому числі банківського сектора і енергокомпаній.

 "З подивом сприймаємо рішення про введення ембарго на торгівлю з Росією зброєю і військовим обладнанням. На відміну від Києва, щодо якої подібні обмеження, навпаки, були недавно зняті, Росія у збройному конфлікті в Україні не бере", - запевнили у Лаврова.

Як відомо, у вівторок ЄС запровадив перші санкції третього рівняпроти оборонного та фінансового сектора російської економіки.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування