Єфремов не знає, що саме інкримінує йому ГПУ

Середа, 30 липня 2014, 19:43

Глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявляє, що не ознайомлений з матеріалами кримінального провадження, розпочатого щодо нього Генпрокуратурою за зловживання владою.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Україна" у середу.

"Я не бачив самого документа. Якщо я не зустрічався навіть з керівниками (підприємства "Луганськвугілля"), і не маю уявлення, про що йдеться, і я не читав, що там може бути пред'явлено, то, природно, я не можу зробити жодного висновку", - заявив Єфремов.

"Протягом останніх років я не зустрічався з жодним керівником " Луганськвугілля". Але мене це не дивує. Протягом 6 місяців відбувається постійне шельмування в мою сторону... Нині чинній владі не потрібна опозиція. Вони створюють тоталітарну державу, бажано, з диктатурою системи управління", - переконаний депутат.

Як відомо, 28 липня Генпрокуратура почала розслідування за фактом зловживання владою Єфремовим. Це випливає з відповіді слідчого Генпрокуратури України на звернення "Центру протидії корупції", текст якого оприлюднено в українських ЗМІ.

"Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні... за фактом зловживання владою Єфремовим, який здійснював протиправний тиск на посадових осіб Держпідприємства "Луганськвугілля" під час проведення процедури закупівлі послуг з монтажу гірничошахтного обладнання та низьковольтної апаратури, внаслідок чого вказане підприємство уклало угоди з підконтрольними Єфремову суб'єктами господарської діяльності за завищеною втричі вартістю", - зазначено в тексті документа.

У ньому також наголошується, що попередня кваліфікація кримінального правопорушення - ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України ("зловживання повноваженнями службовою особою").

Як відомо, Єфремов є народним депутатом України, і на притягнення його до кримінальної відповідальності необхідна згода парламенту на зняття депутатської недоторканності. З таким поданням до Верховної Ради звертається генпрокурор України.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...