Рада ухвалила бюджетні й податкові "новинки". По ГТС не домовилися

Четвер, 31 липня 2014, 12:49

Верховна Рада прийняла зміни до державного бюджету та Податкового кодексу.

Депутат Леонід Ємець у Facebook написав: "Закони прийнято. Армія отримає гроші".

"Верховна Рада підтримала зміни до бюджету України й Податкового кодексу", - сказав журналістам депутат від "Свободи" Юрій Сиротюк, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Водночас, законопроект щодо реформування системи управління газотранспортною системою у другому читанні знову не підтримали.

Павло Розенко з УДАРу повідомив результати голосування: "Податковий кодекс - 306 голосів, зміни до бюджету - 305. ГТС – 205".

Відставку Арсенія Яценюка з посади прем’єр-міністра підтримали лише 16 нардепів.

"Бюджетники, пенсіонери захищені. Армія з грошима", - написав Розенко у Twitter.

Лідер фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв на брифінгу сказав: "Виділено додаткові кошти, близько 9 мільярдів гривень на підтримку української армії до кінця року – якщо потреба буде, ми продовжимо додаткове фінансування, починаючи з 1 січня наступного року".

"Крім того, чітко підтримана позиція по відновленню регіонів, які були фактично знищені групами терористів і російських найманців – маю на увазі частину Донецької й Луганської областей, це близько 2 мільярдів гривень, так звані першочергові заходи. В разі потреб уряд заявив, що буде збільшено фінансування", - додав він.

Крім того, парламент чітко встановив параметри підтримки місцевих бюджетів в рамках тих програм, які фінансуються в бюджеті на 2014 рік.

"Фактично всі ці речі були профінансовані за рахунок двох ключових (джерел) доходів у бюджеті. Перше – податок на рентні платежі й акцизи стосовно бензину, нафтопродуктів, видобутки сирої нафти, газу, руди. І друге – це той податок, який сплатять всі громадяни України, який складає 15 гривень із 1 тисячі гривень (1,5% - ред.) – так званий "податок на війну". Я б його назва "податок на встановлення миру" в країні", - сказав Соболєв.

Він визнав, що голосуванням за відповідні законопроекти було знято питання відставки уряду Яценюка.

"На жаль, знову не проголосовано – ми відправили на повторне друге читання – остаточний варіант реформування газотранспортної системи України", - сказав Соболєв і висловив сподівання, що остаточне голосування на сесійному тижні з 12 по 15 серпня за цей законопроект "буде вже успішним".

Перед голосуваннями президент Петро Порошенко закликав уряд і парламент відмовитися від мови ультиматумів і ухвалити необхідні закони про фінансування армії та реформи в енергетичному секторі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News