У Раді мріють до виборів ухвалити таке, щоб увійти в історію, а не "вляпатися"

Четвер, 31 липня 2014, 15:21

Голова фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв сподівається, що чинна Верховна Рада запровадить санкції проти російських компаній та установ, які фінансують терористів.

На брифінгу після закритого засідання парламенту він сказав, що до "позачергових виборів, які, швидше за все, відбудуться 26 жовтня, ми повинні будемо ухвалити ще низку найважливіших рішень", окрім закону про ГТС і вже ухвалених бюджетних і податкових змін.

"А саме: ратифікувати угоду з Євросоюзом про асоціацію, щодо введення пакету санкцій щодо державних компаній, банків і установ Російської Федерації, які де-факто фінансують терористів і агресію РФ на території України", - заявив Соболєв.

"Я переконаний, що ми ухвалимо рішення стосовно наведення порядку з пакетом антикорупційних реформ, а саме: закон про прокуратуру, закон про Національне бюро розслідувань, Антикорупційне бюро, закон про люстрацію, два законопроекти, які відкриють можливість доступу ЗМІ й широкої громадськості до реєстрів власності в Україні, що відкриє можливість тотального контролю за чиновниками", - зазначив він.

"І я думаю, що весь цей комплекс рішень у кінцевому варіанті ми завершимо двома історичними рішеннями – а саме: голосуванням щодо скасування провальної медичної реформи, яку запровадив уряд Януковича-Азарова, і ухвалення рішення щодо врегулювання негайно ситуації по пенсійній реформі в редакції Сушкевича, де ми повертаємо ряд норм, які провалили в пенсійній реформі Азаров і Янукович", - додав Соболєв.

За його словами, ці рішення дозволили б "завершити етап перший реформ в українському парламенті, які стосуються антикорупційної боротьби, економічних реформ, галузевих реформ".

Соболєв також переконаний, що "парламент приречений на ухвалення закону про вибори в новій редакції – на пропорційній основі з відкритими списками".

"Ми почали консультації з різними фракціями. Я переконаний, що абсолютна більшість парламентарів усвідомлюють, що проводити вибори за старим законом політичної корупції, який зараз діє, де фактично, половина округів де-факто купується через мажоритарну, недосконалу, недолугу систему. І я переконаний, що ми маємо всі шанси змінити цей закон", - сказав він.

"Отакий набір програми-мінімум був би достойний для того, щоб цей парламент увійшов би в історію, а не вляпався в неї", - наголосив Соболєв.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування