Катеринчук запропонував визнати подвійне громадянство злочином

Четвер, 31 липня 2014, 18:25

Депутат від "Батьківщини" Микола Катеринчук запропонував встановити кримінальну відповідальність за подвійне громадянство.

Відповідний законопроект він зареєстрував у Верховній раді 30 липня. Текст документу на сайті парламенту поки що відсутній.

Як повідомляє прес-служба Катеринчука, у пояснювальній записці до документу йдеться, що однією з причин його подання є недопустимість присутності громадян інших країн серед органів державної та місцевої влади.

Також у документі пропонується встановити вимогу декларування відсутності або належності до іноземного громадянства (підданства) та запровадження кримінальної відповідальності за неподання декларації або неповідомлення про множинне громадянство.

"Події кількох останніх місяців засвідчили, що саме органи місцевого самоврядування та територіальні органи державної влади створили умови для відторгнення території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя від Української держави та у подальшому брали участь у цьому процесі", — нагадує прес-служба.

У Катеринчука також додали, що чиновники Донецької та Луганської областей також ведуть діяльність, направлену на відділення цих територій від України.

"Колишні члени уряду України, керівники центральних органів державної влади, належали до іноземного громадянства та вели, фактично, підривну діяльність проти нашої держави", — сказано також у повідомленні.

Депутат також аргументував необхідність прийняття закону для "забезпечення самого існування держави Україна, гарантування її незалежності та безпеки, відданості осіб, які перебувають на виборних посадах або на службі в органах державної влади та місцевого самоврядування, на посадах в юридичних особах публічного права".

Як відомо, в Україні заборонене подвійне громадянство. У той же час деякі чиновники та їх близькі неодноразово визнавали за собою наявність такого статусу. Наприклад, раніше депутат Володимир Вечерко визнав, що його донька є громадянкою України та Швейцарії.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:23
На Донеччині росіяни вдарили по житловому сектору: загинула жінка
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
Усі новини...