Наливайченко сподівається розговорити Глазьєва з приводу "Золотої осені"

Субота, 5 липня 2014, 19:32

Питанням національної безпеки України є отримання інформації щодо планів і фінансування операції "Золота осінь" по дестабілізації ситуації в восьми областях України.

Про це заявив глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко, - передає Інтерфакс-Україна.

"Кримінальне провадження щодо Глазьєва (радника президента РФ Сергія Глазьєва) і розшук Царьова (лідера руху" Південний схід "Олега Царьова) спрямовані на те, щоб саме від них на допитах отримати вичерпну інформацію - що це за операція "Золота осінь", хто її планує, хто збирається її фінансувати", - сказав він.

Глава СБУ зазначив, що такі допити необхідні для того, "щоб виявити ключових осіб до того, як вони стануть черговими гиркиними, безлерами та іншими військовими злочинцями".

"Це для нас зараз питання національної безпеки", - підкреслив керівник спецслужби.

Відповідаючи на питання про те, чи існують механізми отримання цієї інформації, Наливайченко сказав: "У спецслужби є".

"Ми плануємо і розгортаємо заходи протидії", - додав він.

Раніше глава РНБО Андрій Парубій повідомив, що Росія своїми діями переслідує мету дестабілізувати ситуацію в восьми областях України на сході і півдні.

За його словами, мова йде про Луганську, Донецьку, Дніпропетровську, Запорізьку, Херсонську, Миколаївську, Одеську та Харківську областы.

Як відомо, стосовно радника президента РФ Сергія Глазьєва відкрито кримінальне провадження за ст.436 КК України - "публічні заклики до розв'язування військового конфлікту".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування