СБУ затримала соратника "Стрєлка" на прізвисько "Сосна". Тікав до Криму

Неділя, 6 липня 2014, 15:06

Департамент контррозвідки спільно з СБУ в Херсонській області припинили протиправну діяльність одного з керівників бойовиків так званої "ДНР".

Про це йдеться у повідомленні Служби безпеки.

Згідно з повідомленням, на пункті пропуску "Чонгар" затримали громадянина України Володимира Ковальчука на прізвисько "Сосна", який близько пов'язаний з керівником терористів "Стрілком".

Затримання терориста відбулося під час спроби перетину ним адміністративного кордону між АРК та материковою частиною України, - уточнили у відомстві.

У повідомленні зазначено, що "Сосна" - активний співучасник організації так званої "Донецької народної республіки". 

Він брав участь в бойових діях на боці сепаратистів в Донецькому регіоні, здійснював загальну координацію дій інформаторів терористів, узагальнював отриману від них розвідувальну інформацію, передавав її керівництву батальйону "Восток" для використання у діях проти українських силовиків.

Крім цього, "Сосна" намагався організувати вивіз до РФ радіолокаційного комплексу дальнього виявлення "Кольчуга", який захопили терористи у Донецьку, - підкреслили в СБУ.

Затриманий також у травні-червні 2014 року безпосередньо здійснював відправку до таборів Головного розвідувального управління Росії донецьких сепаратистів з метою бойової підготовки останніх.

На даний час матеріали стосовно "Сосни" передані до слідчих органів СБ України, приймається рішення щодо відкриття кримінального провадження.

Як відомо, 2 липня Служба безпеки затримала самопроголошеного "мера" Горлівки - найближчого поплічника терориста "Бєса".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News