150 бойовиків і 3 танки атакували сили АТО – і їм дали відсіч

П'ятниця, 1 серпня 2014, 14:58

У четвер 150 бойовиків атакували українських силовиків неподалік від Григорівки і їх підтримували 3 танки – сили АТО відбили напад.

Про це повідомив речник РНБО Андрій Лисенко на брифінгу опівдні у п’ятницю.

"Частина обстрілів (в попередню добу) велася безпосередньо з території Росії. Вчора о 13:50 з боку населеного пункту Ратіхуватий Російської Федерації було обстріляно із системи "Град" блокпост українських військових біля населеного пункту Григорівка", - сказав він.

"Одночасно з обстрілом нашого блокпосту біля Григорівки з території Росії 150 терористів атакували українських військових за підтримки 3 танків. Проте наші бійці дали гідну відсіч і терористи змушені були відступити", - заявив Лисенко.

Близько 22:00 "з боку Митякінське (РФ), що за 8 км від кордону з Україною, російські військові обстріляли позиції ЗСУ біля селищ Нова Вільхова та Макарів", силовики нарахували 50 пострілів з міномету.

Лисенко наголосив, що авіація РФ декілька разів незаконно перетинала кордон України, залітаючи вглиб нашої країни до 10-15 кілометрів.

Крім того, за його словами, "у районі селі Загнітків Кодимського району Одеської області та селі Студена Піщанського району Вінницької області втретє за останні дні зафіксовано політ безпілотного летального апарату з боку придністровської ділянки українсько-молдовського державного кордону".

Зранку 31 липня "під час маршу в районі селища Сізе на Луганщині батальйон територіальної оборони "Чернігів" виявив і знищив засідку терористів", повідомив Лисенко.

Загалом протягом доби терористи обстріляли блокпости та позиції підрозділів ЗСУ в районах населених пунктів Шахтарськ, Весела Тарасівка, Білоріченський, Контарне, Дебальцеве, Стукалова Балка, Макарове, Григорівка, Дякове, та аеродрому Луганськ.

Лисенко наголосив, що сили АТО звільнили від бойовиків Новий світ Донецької області та підняли Державний прапор на центральній будівлі. "Там уже розпочались роботи з відновлення систем життєзабезпечення та інфраструктури", - повідомив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
Усі новини...