НАТО підтвердило застосування Україною балістичних ракет – ЗМІ

П'ятниця, 1 серпня 2014, 17:54

НАТО підтвердило використання українськими військовими балістичних ракет малої дальності проти бойовиків у зоні АТО.

Як повідомляє Deutsche Welle, про це 1 серпня повідомив представник прес-служби альянсу у Брюсселі на запит видання.

"Він не зміг повідомити подробиці, відзначивши, що "інформація заснована на даних розвідки США", – уточнило Deutsche Welle.

Видання додало, що таким чином альянс підтвердив аналогічну інформацію американського телеканалу CNN, яка була поширена кілька днів назад.

В свою чергу речник РНБО Андрій Лисенко, коментуючи інформацію Deutsche Welle під час брифінгу у п’ятницю, заявив, що Україна не отримувала від НАТО жодної інформації на цю тему.

"Ми не отримали матеріалів НАТО про начебто застосування балістичних ракет. Ми не можемо поки що це коментувати. У нас нема цих матеріалів", – сказав він.

Лисенко ще раз повторив твердження про те, що ракет, які за міжнародною класифікацією вважаються балістичними малої і середньої дальності, в Україні немає. За його словами, вони були знищені 1 липня 1996 року.

"Вони були знешкоджені за програмою, запущеною Сполученими Штатами Америки. Програма називалася "Зменшення загрози". Цих ракет малої дальності за міжнародною класифікацією у нас взагалі нема на території України", – сказав речник РНБО.

За даними ЗМІ, мова може йти про застосування ракетних установок типу "Точка". Ці балістичні ракети не є забороненими і можуть застосовуватися під час військових дій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування