Чалий: Російські машини з гуманітаркою дійдуть лише до кордону з Україною

Вівторок, 12 серпня 2014, 13:16

Техніка Російської Федерації, яка везе гуманітарну допомогу, не буде пересуватися територією України.

Про це повідомив заступник глави адміністрації президента Валерій Чалий.

"Ми не розглядаємо будь-якого руху російських колон українською територією", - наголосив він.

Він підкреслив, що Україна допускає, що колона, яка вже рухається до нашого кордону, має пройти бути доставлена на кордон.

"В транзитній зоні буд митне оформлення, розмитнення. Червоний хрест відповідальній за це, і він доставляє цю гуманітарну допомогу територією України", - сказав він.

"Ці вантажі будуть перевантажені на транспортні засоби, які орендує Червоний Хрест,  і таким чином ми не допустимо супроводження МВС Росії чи інших силовиків по Україні", - зазначив він.

"Все буде під контролем української сторони, ми бермо на себе відповідальність за доставку гуманітарного вантажу", - додав він.

Чалий додав, що спілкувався з представниками Червоного Хреста.

"Вони планують орендувати тут вантажівки. Ми підтримуємо з українського боку таку пропозицію. Це було б дражливо дозволити російським вантажівкам навіть без водіїв перетнути кордони з Україною", - пояснив Чалий.

"Ми готові прийняти всю цю допомогу на вантажівках, які орендує Червоний хрест. І Україна готова допомогти в митних процедурах. Тому ми не розглядаємо жодної можливості дозволити російським вантажівкам перетнути український кордон", - пояснив він.

Чалий наголосив, що буд-який несанкціонований вхід на територію України – це акт агресії.

Як відомо, рано вранці з Московської області до українського кордону вирушила колона вантажних машин. Влада Росії наголошує, що вони перевозять гуманітарну допомогу.

Він також наголосив, що досі не знає, що саме везуть в Україну росіяни.

В РНБО заявили, що колона є несанкціонованою.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...