ОБСЄ закликала Раду не допустити можливості введення санкцій проти ЗМІ

Вівторок, 12 серпня 2014, 16:46

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня М’ятовіч вважає, що внесений у Верховну раду законопроект про санкції представляє небезпеку для вільних ЗМІ в Україні.

Про це вона написала у листі голові ВР Олександру Турчинову, повідомляє прес-служба ОБСЄ.

"Я закликаю членів Верховної ради відмовитися від положень закону, які становлять небезпеку для свободи ЗМІ та плюралізму і йдуть проти зобов'язань ОБСЄ зі свободи вираження та свободи ЗМІ", – написала М’ятовіч.

Вона додала, що розуміє заклопотаність України у зв’язку з нинішнім конфліктом, "але це не повинно виправдовувати непропорційне обмеження свободи вираження думок і свободи засобів масової інформації".

На думку М’ятовіч, ці норми є явним порушенням міжнародних стандартів і може знівелювати досягнення в області свободи ЗМІ в Україні.

Як відомо, у вівторок зранку Рада прийняла у першому читанні урядовий законопроект про санкції, який, з-поміж іншого, допускає припинення роботи пошти, відключення телеканалів та радіостанцій, закриття всіх видів ЗМІ, у тому числі і в інтернеті, заборона виробництва і розповсюдження друкованої продукції, припинення телекомунікаційного зв’язку, заборона користування радіочастотами.

Якщо закон буде прийнято, приймати такі рішення зможе РНБО з наступним підписом президента.

Очікується, що у другому читанні закон буде розглянуто уже у вівторок ввечері.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування