МЗС РФ думає, що "гуманітарний конвой" Путіна українці хочуть знищити

П'ятниця, 15 серпня 2014, 20:43

Міністерство закордонних справ Росії заявило, що доставка "гуманітарної допомоги" РФ - під загрозою зриву через провокації.

Про це йде мова в заяві відомства, оприлюдненій у п'ятницю.

У МЗС РФ заявили, що до них "надходять повідомлення про те, що диверсійна група карального батальйону "Айдар" планує замінувати окремі ділянки доріг в Луганській області, щоб знищити автотранспорт з гуманітарним вантажем і супроводжуючий його персонал, а потім звинуватити в терористичній діяльності ополченців" .

"Складається враження, що на Україні та за її межами залишається чимало бажаючих зірвати гуманітарну місію, навіть ціною нових жертв і руйнувань. Ті, хто виношує подібні злочинні плани, беруть на себе величезну відповідальність за їх наслідки", - сказано в заяві.

Також в МЗС РФ наполягають, що "російська сторона твердо зацікавлена в якнайшвидшому і всебічному виконанні домовленостей, досягнутих з керівництвом України і МКЧХ щодо доставки гуманітарної допомоги жителям Донбасу".

Як відомо, Україна не просила російську владу про гуманітарну допомогу. Росію просять дотримуватися міжнародного права при передачі гуманітарного вантажу.

На Донбасі терористи і російські диверсанти мінують і підривають об'єкти інфраструктури.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...