Росія "нишком" стягує до кордонів з Україною "Буки"

Субота, 16 серпня 2014, 22:49

Біля кордонів з Україною з боку РФ журналісти зафіксували автотранспорт, який перевозив десятки контейнерів для ПЗРК "Бук".

Про це повідомляє Reuters.

На фото, зроблених біля м.Каменськ-Шахтинськ (РФ) вантажівки переміщують десятки контейнерів для ракет "земля-повітря".

У колоні також рухалася спецтехніка, призначена для розвантаження контейнерів.

На машинах можна розгледіти номери з кодом регіональної приналежності "50", який означає належність до частини колишнього Московського військового округу. Після реформи Збройних сил РФ він увійшов у Західний військовий округ.

Карта з maps.google.com.ua

Фото з сайта reuters.com

Як відомо,  в РНБО заявили, що "гуманітарний конвой" з Росії перебуває на території РФ у м.Донецьк, документів на нього не надають.

15 серпня Росія не надала представникам Червоного хреста детальної специфікації "гуманітарного конвою", що затримувало його оформлення.

Разом з тим Червоний Хрест отримав перші вантажі української гуманітарної допомоги, яка вже перебуває в Старобєльську, її розповсюдження у Луганській області розпочнеться вже найближчим часом.

Російський "гуманітарний конвой" прямував у напрямку українського прикордонного пункту "Ізварине", що підконтрольне проросійським сепаратистам. 

За словами журналістів іноЗМІ, авангард автомобільної колони повернули в Каменськ-Шахтинський на дорогу, що веде на Краснодон та Луганськ. 

Журналістка Financial Times Кортні Уївер, тим часом, повідомляє у своєму твіттері, що колону супроводжують військові вертольоти, а також допоміжна військова техніка. За словами Уівер, колона зупинилася в районі Каменськ-Шахтинського.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування