Чиновник Пентагону: Україні треба дати зброю і прийняти її в НАТО

Понеділок, 18 серпня 2014, 13:02

Захід повинен здійснити радикальні кроки для стабілізації ситуації в Україні і припинення російської агресії.

Про це йдеться у спільній статті старшого консультанта Пентагону Джефрі Стейсі і колишнього посла США в Україні Джона Гербста у виданні Foreign Policy.

"Якщо Росія не припинить обстріл ракетами українських сил і постачання бойовикам зброї і обладнання і не відтягне війська від кордону протягом двох тижнів, Захід повинен почати постачання Україні протитанкові ракети, протиповітряні установки та різне озброєння для піхоти. А також він повинен негайно пригрозити, що зробить навіть більше, якщо Росія вторгнеться в Україну – аж до запрошення Києву вступити до НАТО", – вважають автори статті.

Стейсі і Гербст також вважають, що Захід повинен запровадити більш жорсткі економічні санкції проти Росії, оскільки діючі сьогодні є відчутними, але вони не здатні зупинити агресію Москви.

"Прийшов час для Заходу здійснити рішучий крок для зупинення незаконної війни Путіна проти України. Російський президент представив нову небезпечну норму міжнародного права, яка легітимізує порушення кордону іншої країни для "захисту" не лише етнічних росіян, а й російськомовних людей – при потребі за допомогою зброї", – відзначають автори, додаючи, що це може серйозно вплинути на рівновагу, яка встановилась в Європі після Другої світової війни.

Стейсі і Гербст нагадали, що Франція прийняла рішення продати агресору – Росії – військові кораблі Містралі, тобто Захід вирішив озброювати агресора, а не жертву.

Як відомо, раніше прем’єр Фінляндії Александр Стубб заявив, що надати Україні військову допомогу неможливо.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування