"Батьківщина" натякає, що Порошенко сприяє "плану Путіна"

Понеділок, 18 серпня 2014, 14:53

Фракція "Батьківщина" домагається зустрічі з президентом Петром Порошенком щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це повідомляє прес-служба партії 18 серпня.

Фракція просить президента "в найкоротші терміни внести Угоду про асоціацію з ЄС на ратифікацію до Верховної Ради".

"Просимо також визначити найближчий час і дату, коли Ви зможете прийняти делегацію фракції "Батьківщина" для обговорення цього питання", - сказано в заяві.

У "Батьківщині" наголошують, що ще 27 червня 2014 року Євросоюз підписав Угоду про асоціацію з Україною, Молдовою та Грузією. Парламент Молдови вже 2 липня ратифікував відповідну угоду, а 18 липня це зробив і парламент Грузії.

Водночас, в Україні "текст відповідної Угоди з ЄС досі не надійшов для ратифікації у Верховну Раду", хоча уряд уже провів "усю необхідну роботу і текст угоди технічно готовий до ратифікації".

"Подальше затягування ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС завдає значної шкоди українській державі та становить серйозну загрозу її національній безпеці", - переконані у "Батьківщині".

"Нератифікація угоди є реалізацією ворожого плану Путіна щодо України. Адже саме в інтересах російського агресора зробити все можливе, щоб залишити нашу державу в сфері свого впливу, заблокувавши будь-який подальший рух у напрямку приєднання до Євросоюзу", - заявляють у фракції.

"Зокрема, на нинішньому етапі Кремль прагне максимально затягнути, а в ідеалі – взагалі не допустити ратифікації угоди про асоціацію України з Європейським Союзом", - додають у "Батьківщині".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування