Україна закликала світову спільноту захистити демократію в Росії

Вівторок, 19 серпня 2014, 18:16

Україна закликає міжнародне співтовариство відреагувати на ситуацію з правами людини в Росії, згортанням демократичних процесів.

Про це на брифінгу у вівторок заявив керівник прес-служби МЗС України Євген Перебийніс, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Вимагаємо від російської влади припинити репресії проти власного народу, нарешті, почути думку людей, незгодних з нинішньою політикою Кремля. Закликаємо також міжнародне співтовариство дати відповідну оцінку таким діям", – заявив він.

За його словами, російська влада продовжує діяти "в кращих тоталітарних традиціях", жорстоко ущемляючи інакомислення і застосовуючи політичні репресії проти опонентів.

"Ми стаємо свідками тотальної заборони в Росії на особисту думку, свободу зібрань та свободу слова. Практика залякування громадських активістів, застосування до них насильства, обмеження основоположних свобод свідчить про небезпечну тенденцію зі згортання демократичних процесів в Російській Федерації", – зазначив він.

Як приклад Перебийніс назвав антивоєнну акцію пам'яті жертв збройного конфлікту в Україні, яка відбулася 13 серпня біля посольства України в Москві. За його інформацією, ця акція закінчилася арештами 25 організаторів та учасників.

Також він зазначив, що російська влада зірвала проведення протестних акцій в Краснодарі і Новосибірську проти застосування Росією подвійних стандартів у підходах до принципів "федералізації". Він також звернув увагу на "надмірну жорстокість законодавства, яке обмежує базові права людини".

Як відомо, раніше президент Росії Володимир Путін допустив вихід країни з-під юрисдикції Європейського суду з прав людини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування