Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Відключати російські канали взялося МВС: радить операторам не зволікати

Вівторок, 19 серпня 2014, 22:57

Україна заборонила ретрансляцію на своїй території уже 14 російських телеканалів, а за їхнім відключенням відтепер стежитиме МВС.

Про відповідний наказ міністра внутрішніх справ розповів його радник Антон Геращенко у Facebook.

Він повідомив, що главою МВС Арсеном Аваковим підписано наказ 19 серпня про спільні дії МВС і Нацради телебачення і радіомовлення з метою контролю за відключенням тимчасово заборонених каналів.

"В рамках цього наказу, територіальні підрозділи МВС аж до дільничних міліціонерів повинні будуть сприяти Нацраді у виявленні кабельних операторів, які не виконують рішення про припинення трансляції заборонених на території України 14 російських телеканалів", - повідомив радник міністра.

Він також попередив операторів кабельних мереж, що ті з них, кого викриють у ретрансляції заборонених каналів, будуть покарані згідно з законом.

Також територіальні підрозділи МВС будуть моніторити трансляцію заборонених російських телеканалів у внутрішніх кабельних мережах громадських будівель усіх форм власності: школах, лікарнях, готелях, будинках відпочинку.

Тому їхніх власників закликали "не чекаючи візиту працівників правоохоронних органів, відключити мовлення у своїх внутрішніх мережах заборонених каналів".

У самій Нацраді повідомили, що зараз, відповідно до рішень ради й ухвал Окружного адмінсуду  Києва в ефірних і кабельних мережах заборонено мовлення таких російських каналів:

"Первый канал. Всемирная сеть", "РТР-Планета", "НТВ-Мир", "Россия-24", "TVCI", "Россия-1", НТВ, ТНТ, "Петербург-5", "Звезда", "Рен-ТВ" і "РБК-ТВ", а також  "Life News" та "Russia Today" як неадаптовані.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування